U posljednjem kolu Premijer lige BiH za rukometaše Konjuh nije usopio u Živinicama napraviti iznenađenje i pobijediti šampiona Izviđača iz Ljubuškog. Suret je završen rezultatom 33:35, ali i sa porazom u Konjuhu su zadovoljni, prije svega snažnim otporom veoma dobroj gostujućoj ekipi.

Izviđač je na 1.mjestu sa osvojenih 81 bodom, 2.mjesto pripalo je ekipi Vogošće sa 73 i 3.mjesto osvojili su rukometaši Maglaja sa 62 boda. Ove tri ekipe, uz banjalučki Borac, boriće se za prvaka BiH.

Konjuh je završio na 7.mjestu Premijerligaša BiH sa 43 boda. Međutim, mnogo neizvjesnije bilo je na dnu tabele, jer ligu napuštaju 4 ekipe. Sportske sreće ovoga puta nisu imali Igman /odustali od takmičenja/, Sloboda, Gračanica, Gradačac i Bosna iz Visokog.

Sarajevska Bosna spasila se u posljenjem kolu, kada je u Gračanici savladala domaćine 30:27.Međutim, u visočkoj Bosni su nezadovljni i prijete da će istupiti iz svih takmičenja, zbog sumnji u regularnsot takmičenja, a još su konkretno iznojeli svoja saznanja o kupovini bodova nekih klubova koji su se spašavali ispadanja!

Bilo kako bilo regularni dio Premijer lige BiH je završen, ali je sigurno da će još mnogo sijevati varnice od strane nezadovoljnih klubova!/Š.G./

Vaš komentar na članak: