Rukomet: Stolari putuju u Maglaj

Rukometaši živiničkog Konjuha sa osvojenim bodovima u prošlosubotnjem derbiju sa banjalučkim Borcem, ovog vikenda igraju sa RK Maglaj. Svi na domaćem terenu očekuju maksimalan broj bodova, ali nerijetko i gostujuće ekipe priželjkuju popravak na premijerligaškoj ljestvici.

Susret u prošlom kolu bio je težak i krajnje neizvjestan, a Narandžasti tim je odigrao i, rekli bi, najtežu utakmicu u dosadašnjem toku Premijer lige BiH.

“Igrači su dobro. Mislim da si spremni za nove utakmice. Imali su dva dana slobodno da se odmore i oporave. Povrijeđeni Elvis Brkic je još uvek pod znakom pitanja, možda čak i do kraja prvog dijela Premijer lige.U Maglaj idemo da probamo možda i nemoguće. Ali imamo dobro iskustvo od ljetos, kada smo ih savladali u pripremnom dijelu za prvenstvo, iako to nije isto.

Sa 5. pozicije moguće da se pomjerimo..ali samo za jednu. Prvenstvo je dugo i svašta će se još izdesavati..kao što je Zrinjski pobijedio Izviđača, tako je sve moguće. Na nama je da radimo i što bolje pripremimo naredne utakmice, odgovorio je Žile Milosavljević, šef struke rukometnog Premijerligaša iz Živinica, internacionalcem Srbije i nagrađivanom rukometašu uspješnih evropskih klubova./R.Dž./