Povodom katastrofalnog stanja u BH rukomtu, danas je u Živinicama održana koordinacija dijela klubova BiH, koji žele pokrenuti aktivnosti u ovom sportu sa mrtve tačke. Sjednicu je otvorio i prisutne pozdarvio predatvnik RK Konjuh Senad Kamberović, a sjednicom je predsjedavao predsjednik Skupštine RK Konjuh Almir Šahinpašić. Na dnevnom redu se našao prijedlog o sazivanju Skupštine Rukometnog saveza BiH, kao i drugoj problematici rukometnog sporta kod nas.

Govoreći o teškom stanju u rukometnom sportu Almir Šahinpašić je rekao:

“Veliki su problemi u rukometnom sportu, prije svega nezadovoljni smo jer nema udruženja trenera, nema rada sa mladim selekcijama, nemamo državne reprezentacije u rukometu za žene, a odavno nije održana Skupština RS BiH. Imamo loše suđenje i samu organizaciju takmičenja, te želimo pokrenuti rad Saveza ka boljem stanju. Već je 8 godina kako nije održana ni redovna niti vanredna Skupština Rukometnog saveza BiH”.

Bivša legenda banjalučkog Borca i BH rukometa Sabina Pehić takođe je došla iz Konjica kako bi podržala boljitak ovog sporta u BiH:

“Sramota je da naša država nema ženske rukometne reprezentacije još od 2007.godine i to dovoljno govori kakvo je stanje u tom sportu kod nas. Želimo dati doprinos da stanje promjenimo na bolje, jer smo ovakvim načinom rada dotakli samo dno! Ovo je žalosno i katastrofalno”, rekla je Sabina Pehić.

Današnji zaključci i prijedlozi koji će biti upućeni ka Rukometnom savezu BiH treba da pokrenu stanje sa mrtve tačke u ovom sportu. /Š.G./

Vaš komentar na članak: