Povodom predstojeće utakmice 14.kola Premijer lige BiH između Konjuha i Maglaja, danas je održana press konferencija, na kojoj su novinarima govorili direktor kluba Dalibor Paligorić i rukometaši Sidik Omerović i Borsi Mišić.

„Ekipa Maglaja je na 3.mjestu i ne treba posebno napominjati da se radi o veoma kvalitetnoj ekipi, koju predvodi poznati stručnjaka Mahmut Obralić. Ipak, nismo bez šansi, pogotovu poslije pobjede u prošlom kolu u Mostaru protiv Zrinjskog, ali i kup utakimice u utorak u Visokom, gdje smo poraženi nakon produžetaka sa golom razlike. Pošto se meč igra pred TV kamerama Javnog RTV servisa BiH, vrata Gradske dvorane u subotu ćemo širom otvoriti za našu publiku, ulaz je besplatan i na ovaj način želimo posljednju utakmicu polusezone na domaćem terenu odigrati za pobjedu“, rekao je direktor Paligorić.

Sidik Omerović, pouzadni čuvar mreže Konjuha, je optimista pred ovaj susret:

„Igramo posljednju utakmicu jeseni pred svojom publikom, a u zadnjem kolu gostujemo u Ljubuškom, tako da ćemo nastojati maksimalnim zalaganjem doći do važne pobjede protiv Maglaja. Uz punu dvoranu i TV kamere želimo pokazati da je i nama mjesto u vrhu tabele“.

Za Bosrisa Mišića ovo je meč sezone, a o šansama domaćih kaže:

„Koliko vrijedimo pokazalo se u Mostaru, mada smo imali i ranije prilika donijeti bodove sa gostovanja, gdje smo uglavnom gubili utakmice sa golom razlike. Zato je subotnji meč prilika da se iskupimo, a motiv više su TV kamere, pa je to dobro da i naš grad promoviramo široj javnosti“.

Utakmica između Konjuha i Maglaja igra se u subotu, 12.decembra, sa početkom u 15,30 sati-ulaz je slobodan za sve posjetioce!/Š.G./

Vaš komentar na članak: