U organizaciji ŽRK Živinice i Rukometnog saveza TK danas je u Gradskoj dvorani Živinice odigrano završno kolo takmičenja osnovnih i srednjih škola.U obje konkurencije odigrne su zanimljive utakmice, u kojim su mlade rukometašice pokazale mnogo umijeća i vještine u ovom popularnom sportu.

Na završnom turniru su učestvovale najbolje ekipe Tuzlanskog kantona, a to su ŽRK Jedinstvo Tuzla, ŽRK FIRST Gračanica i ŽRK Živinica. U obje konkuurencije nastupile se rukometašice ŽRK Živinice i osvojile obje prva mjesta, te tako stekle pravo da se takmiče za prvaka BiH.

Prvu utakmicu igrale su ekipe Jedinstva Tuzla i ŽRK Živinice uzrasta osnovnih škola i u izjednačenoj igri utakmica je završena nerješeno 4:4.

U nastavku kadetska ekipa ŽRK Živinice pobijedila je Jedinstvo 8:5, dok je First Gračanica, koju predvodi trenerica Zorica Bošković, pobijedila je Jedinstvo u posljednjim sekundama utakmice 8:7. U posljednjoj utakmici turnira ŽRK Živinice je pobijedio First 8:6.

Za osvojeno prvo mjesto pionirski sastav ŽRK Živinice, kao i kadetski sastav, za osvojena prva mjesta u svojim kategorijama nagrađene su peharima. Najbolji strijelac prvenstva TK u kadetskoj konkurenciji je Sena Durmić iz ŽRK Živinice, dok je za najboju rukometašicu TK proglašena Nađa Škapur iz gračaničkog Firsta.

Predsjednik ŽRK Živinice Mirza Zukanović je zadovoljan organizacijom turnira i postignutim uspjehom:

“Sve je proteklo u najboljem redu, tako da su sve ekipe i njihova rukovodstva, kao i komesar prvenstva, bili zadovoljni organizacijom turnira. Sve je funkcionisalo besprijekorno i prema utvrđenom rasporedu. Drago mi je da su naše ekipe bile briljantne i plasirale se na državno prvenstvo”.

Šef stručnog štaba ŽRK Živinice Mirko Marčeta nije krio zadovoljstvo nakon odigranih utakmica:

“Živinice su još jednom pokazale da su grad rukometa, ne samo muškog, već i ženskog. Ovo je dobro da se još iz osnovnoškolskih klupa regrutuju mlade rukometašice, koje brzo napreduju i dobro savlađuju vještinu rukometne igtre.Čestitam im na pobjedama, ali i ostalim ekipama učesnicama, koje su takođe pokazale da znaju i vole rukometnu igru”.

Komesar Admir Dautović je pohvalio domaćine za vrlo dobru organizaciju turnira:

“Nismo imali nikakvih primjedbi, ali mi smo i znali da će aktivisti rukometa u Živinicama sve dobro organiozoavati, tako da smo zadovoljni kako igrom ekipa, tako i organizacijom koja je bila na zavidnom nivou”./Š.G./

Vaš komentar na članak: