Rukomet: Za Mihreta kraj sezone

Mihret Husić, brzonogi i izuzetno efikasni lijevo krilni rukometaš Konjuha, nakon povrede zadobijene na treningu narandžastih momaka, bit će van terena do kraja sezone, tačnije do avgusta ove godine.

Umjesto u A reprezentaciji BiH, što je Husić priželjkivao prije početka ove sezone, izuzetni živinički rukometaš je, bar trenutno, u gipsu.

– Operaciju povrijeđene ahilove tetive na desnoj lozi mi je uradio poznati tuzlanski sporski ortoped, dr Hajrudin Kačar, a gips ću nositi dva mjeseca. Nakon toga slijedi dogutrajnija rehabilitacija. Mislim da ću, ukoliko oporavak bude tekao normalnim tokom u avgustu moći početi trenirati. Nadam se pripremama sa Konjuhom za narednu sezonu- govori u toku ove sezone najefikasniji rukometaš RK Konjuha Mihret Husić.

Po njegovim riječima, iako će ekipa Konjuha biti oslabljena njegovim neigranjem, pozicijja lijevog krila će biti kvalitetno zamjenjena.

– Pored mene na toj pozicija i Sulejman Pejkušić, koji je ovoj sezoni zabilježio dovoljnu minutažu i pokazao dobru formu i efikasnost.To se pokazalo i sinoć kada je igrao vrlo dobro protiv Bosne, pa koristim priliku da saigračima čestitam na pobjedi- govori Husić, koji je izboru najboljih sportista Tuzlanskog kantona izabran za najuspješnijeg u 2017.godini u ekipnim sportovima./Rasim Džeko/