Rukomet: Ženski rukometni derbi sezone Živinice-Hadžići

Niko nije očekivao da će se ekipa ŽRK Živinice u ovoj sezoni boriti za prvaka Prve lige Federacije BiH. To je podjednako iznenadilo upravu kluba, igračice i simpatizere, koji u sve većem broju dolaze na utakmice. Derbi prvenstva igra se sutra, u subotu, 28.novembra, kada u Gradskoj dvorani Živinice od 15 sati počinje susret protiv ŽRK Hadžići. To su dvije vodeće ekipe, s tim što je ŽRK Živinice na čelu tabele, a Hadžići na 2.mjestu, sa po 12 bodova.

“Prognozirali smo plasman oko petog mjesta na polusezoni, ali ovo je nadmašilo naša očekivanja, jer su igre naše ekipe sve bolje i zasluženo smo na čelu tabele. Pozivam simpatizere i navijače da dođu u što većem broju na utakmicu i podrže nas protiv velikog rivala, kako bi sačuvali prvo mjesto”, poručio je predjsjednik kluba Mirzo Zukanović.

Trener Jasenko Omerefendić je pripremio ekipu na najbolji način, ali ipak biće teško:

“Hendikepirani smo jer nas je u vrijeme kada ekipa treba da je na okupu napustilo dvije igračice. Golman ekipe Almira Puzić i Berina Brčaninović, koja neće igrati zbog crenog kartona. Almira Puzić je rješila da se prestane baviti aktivnim igranjem i to je za nas veliki gubitak, ali ujedno i šansa da se mlađe nametnu. Uz pomoć publike nadamo se uspjehu, čime bi prvo mjesto sigurno bilo naše”./Š.G./