Danas je počelo prvenstvo i u Prvoj ligi Federacije BiH u rukometu za žene. Svoju prvu utakmicu ekipa ŽRK Živinice odigrala je u Gradskoj dvorani Živinice, gdje su ugošćene seniorke Iskre iz Bugojna. Živiničanke su slavile rezultatom 28:24.

Od samog početka domaće su preuzele inicijativu i bile u stalnom vođstvu. Do 26.minute utakmice domaće su vodile rezultatom 12:8 i razliku od četiri gola sačuvale su do kraja utakmice. Prvi gol u prvenstvu postigla je u drugoj minuti Berina Brčaninović, a tokom ovog dijela isticala se Melisa Islamović-koja igra na poziciji srednjeg beka i često je postizala golove.

Živiničanke su pred početak prvenstva dobile novog trenera, a o kome je riječ saznajemo od predsjednika kluba Mirze Zukanovića:

„Umjesto Dalibora Paligorića, koji je zbog obaveza napustio trenersku poziciju, ekipu ŽRK Živinice vodiće trener Jasenko Omerefendić. To je u ovom trenutku za nas bilo najpovoljnije rješenje i očekujemo nastavak dobrih igara naših rukometašica, koje su danas pokazale vrlo dobru igru i zaluženo pobijedile“./Š.G./

Vaš komentar na članak: