Danas je u Gradskoj dvorani Živinice održava turnir u rukometu za kadetkinje i pionirke, iz klubova Tuzlanskog kantona. Učestvovale su ekipe Doboj Istoka, Gračanice, Jedinstva iz Tuzle i ŽRK Živinice.

Turnir je proglasio otvorenim predsjednik Rukometnog saveza Tuzlanskog kantona Nedim Musić, koji je istakao važnost organizaije ovakvih turnira:

“Naša je želja da što više mladih uključimo u rukometni sport i zato smo krenuli od pionirskih selekcija. Pošto nemamo ligu u kojoj bi se mlade rukometašice natjecale, organizujemo ovakve turnire. Jedan je već održan u Doboj Istoku, danas smo u Živinicama, a u narednom periodu idemo u Gračanicu i Tuzlu. Od naredne takmičarske sezone ćemo se potruditi da organizujemo Ligu mladih TK za pionirke i kadetkinje”, rekao je Musić prilikom proglašenja turnira otvorenim.

Član uprave ŽRK Živinice Anto Tadić se zahvali sponzorima za podršku organizaciji i održavanju današnjeg trnira u Živinicama:

“Imamo sve više mladih pionirskog uzrasta i srednjšolki koje žele da se bave rukometom i to je budućnost našeg kluba. Sa njima se stručno radi, ostvarili smo dobru saradnju sa roditeljima i njihova podrška nam je najvažnija. Zahvaljujem se sponzorima, kao i donacijio općinske administracije, te generalnom pokrovitelju turnira načelniku Asimu Aljiću”.

Rukometni turnir kadetkinja i pionirki bio je uspješan za obje selekcije domaćina. Pionirke i kadetkinje su osvojile prva mjesta, pa su tako oba pehara za najviši plasman ostala u Živinicama. ŽRK Živinice u obje selekcije ima najbolje strijelce.

Kod kadetkionja najbolji strijelac bila je Melisa Islamović, sa 17 postignutih golova u dvije utakmice, dok je kod pionirki najbolji strijelac bila  Šefika Kunić, sa 16 golova. Za najboljeg igrača utakmice proglašena je Nikolina Markelić, takođe iz ŽRK Živinice-golman ekipe./Š,G./

Vaš komentar na članak: