Danas je odigran derbi susret Prve lige Federacije BiH između ŽRK Živinice i ŽRK Hadžići u kojem su gošće bile bolje i pobijedile rezultatom 30:35 (13:16). Time je ekipa iz Hadžića preuzela čelo tabele sa 15 bodova, dok ŽRK Živinice je na 2.mjestu sa 12 bodova.

Iako su domaće prve došle u vođstvo, gošće su brzo izjednačile i povele, tako da je već od 11.minute rezultat glasio 5:8. Tu razliku ekipa ŽRK Hadžići uspjela je održati do kraja poluvrenena.

U nastavklu su goščće iz minuta u minut povećavale prednost da bi ona u 53.minuti dostigla 24:32, što je već bilo nedostižno za domaći tim, koji je danas igrao bez standardne golmanice Almire Puzić, koja je prestala baviti se sportom. Takođe u ekipi nije bilo ni Berine Brčaninović zbo crvenog kartona, tako da taj hendikep je bio koban po domaće, koje su tako prepustile prvu poziciju na tabeli.

Nakon utakmice najbolja rukometašica na terenu Melisa Islamović je izjavila:

“Iako smo igrali bez Almire i Berine očekivala sam više od ovog susreta. Pokazalo se ipak da je njihov izostanak iz tima bio veliki gubitak za nas. Nastojaćemo u narednim susretima popraviti igru i pokušati ponovo doći na prvu poziciju”.

Melisa Islamović je postigla 14 golova i bila nezaustavljiva za protivničku odbranu! Munevera Mašić postigla je 6 golova, a Andrea Markelić 5.

Kod gostujuće ekipe najviše golova postigla je Alisa Mehmedić, ukupno 9, dok su Jasmina Paldum i Ajla Ćatić postigle po 7 golova./Š.G./

Vaš komentar na članak: