Rukometaši Konjuha pred susret sa sarajevskom Bosnom

U okviru 20. Kola Premijer lige Bosne i Hercegovine rukometaši Konjuha u subotu u 19 sati dočekuju posrnulu ekipu sarajevske Bosne. Susret sa Studentima Narandžasti tim je iskoristio za organizovanje press konferencije sa uglavnom tužnim vijestima za naviječe RK Konjuh.

Na press konferenciji novinarima obratili su se sportski direktor Jasmin Omerefendić, rukometaš Sulejman Pejkušić i šef stručnog štaba RK Konjuh, srbijanski internacionalac Žikica Milosavljević.

– Mogli bi biti zadovoljni petim.mjestom koje trenutno imamo na tabeli Premijer lige BiH. Mislimo da je i da je zadrzimo korektna stvar. Više problema imamo sa povredom Mihreta Husića, koji je ozljedom ahilove tetive ostao van terena u ovoj sezoni- istakao je Omerendić, te dodao kako je ovo veliki gubitak znajući da je Husić skoro proglašen za najboljeg rukometaša TK u 2017.

U RK Konjuh očekuju da će Husića na poziciji lijevog krila uspješno zamjeniti Sulejman Pejkušić, koji je u posljednjim utakmicama u Konjuhu imao dovoljno dobro i efektno iskorištenu minutažu, te da bi mogao u popunosti zadovoljiti dobru igru u toj ulozi.

– Mislim da smo svi u ekipi i odličnoj formi i da nam je sreća nedostajala u posljednjim susretima u kojima smo izgubili bodove. Protiv Izviđača smo imali rezultatsku prednost, pa smo izgubili bodove, a u Doboju neriješen skor i u zadnjim sekudama poraz. Protiv Bosne ću dati sve od sebe, a tako i do kraja sezone- govori u Živinicama popularni Suljo, te dodaje da sve osim pobjede je poraz.

Susret protiv ekipe koja je oslabljena i u krizi ne bi trebala biti problematična za ekipu iz Živinica.

– Ovdje smo favoriti, a pošto u Bosni igraju igrači rođeni 1998. i 1999. godine pružit ću priliku mlađim igračima i iskombinovat ću tim za sarajevsku ekipu- rekao je Milosavljević./Rasim Džeko/