sah

Omladinski šahovski klub Živinice nastavlja sa serijom dobrih rezultata, pa je tako u periodu od 16. do 20. aprila na XX pojedinačnom kadetskom i juniorskom prvenstvu u šahu ŠS FBiH, koje je održano u Kulen Vakufu potvrdio svoju visoku klasu.

Pravo učešća su imali takmičari i takmičarke koji su na kantonalnim prvenstvima u svojim kategorijama zauzeli jedno od prva tri mjesta. OŠK Živinice je nastupio sa 10 takmičara u sljedećim kategorijama:

Takmičari do 10 godina:Paščanović Azur, do 12 godina Brčaninović Enes  i Mahmutbegović Muharem, do
14 god. Hurić Adnan, do 16 god. Sinanović Ermin  i  Salkić Mahir, do 18 god. Jusić Halid, do 20 god. Salkić Midhat, te u ženskoj konkurenciji do 14 god.Nuhanović Vildana i do 20 god.Mahmutbegović Nadina.
Tri prava, dva druga i dva treća mjesta u F B i H

Nakon četverodnevnih borbi takmičari OŠK Živinice su ostvarili slijedeće rezultate:
Takmičari do 10 godina: Paščanović Azur 1. mjesto i titula prvaka FBiH, do 12 god.Brčaninović Enes- 3. mjesto, Mahmutbegović Muharem 1. mjesto i titula prvaka FBiH, do 14 god Hurić Adnan 5. mjesto, do 16 god.  Sinanović Ermin 2.mjesto,  Salkić Mahir 1. mjesto i titula prvaka FBiH, do 18 god. Jusić Halid 4.mjesto, do 20 god.Salkić Midhat 3. mjesto.

Takmičarke do 14 god.Nuhanović Vildana 2.mjesto i do 20 god.Mahmutbegović Nadina, 1. mjesto i titula prvakinje FBiH.

“Sa ukupno osvojena tri prva, dva druga i dva treća mjesta naš klub je i ekipno bio ubjedljivo najbolji i proglašen je najboljim  klubom u FBiH kada je u pitanju kadetski i juniorski šah u konkurenciji do 20 godina. Od 10 naših takmičara, 8 je izborilo nastup na prvenstvu države za kadete i juniore u šahu za 2014. godina. Ovo pravo su stekli svi takmičari koji su na prvenstvu Federacije zauzeli jedno od prva tri mjesta u svojim kategorijama”, rekao nam je Midhat Mahmutbegović.

OŠK Živinice, iako radi u izuzetno teškim uslovima, bez adekvatne podrške, nastavlja sa serijom blistavih rezultata. Ovu priliku koristimo da se zahvalimo u prvom redu firmi BH Telecom direkcija Tuzla, Općini Živinic, Ministarstvu za nauku kulturu i sport i svim prijateljima kluba. /Upravni odbor  Omladinskog šahovskog kluba Živinice Muhić Began/

Vaš komentar na članak: