Nakon veliku rezultata na šahovskim prvenstvima TK, Federacije BiH i državnih prvenstva Nadina Mahmutbegović je dobila poziv za nastupe u reprezentaciji BiH. Već od sutra Nadina učestvuje na Šahovskoj olimpijadi u Azerbejdžanu.

“Ove godine dobila sam poziv za nastupe u reprezentaciji, tako da mi je pripala čast da učestvujem na Olimpijadi, koja se održava od 1. do 14. septembra u Baku-u, u Azerbejdžanu.Nadam se da ću opravdati poziv za nastupe u našoj državnoij reprezentaciji. Pripremila sam se, znam da je konkurencija veoma jaka, ali očekujem da ću opravdati povjerenje”, rekla nam je Nadina Mahmutbegović.

Nadina je ponikla u šahovskoj porodici i OŠK Živinice. Bila je zapažena kao član pionirske selekcije, takođe kadetkinja, juniorki i stigla je do najdražeg dresa /prvakinja BiH do 16, 18 i 20 godina, dva puta viceprvakinja, učešća na svjetskim i evropskim orvenstvima/. Njeni uspjesi su je doveli do članstva i nastupa za Šahovski klub Đakovo u susjednoj Hrvatskoj, kao i učešća u državnoj reprezentaciji BiH.

Osim uspjeha u šahovskim prvenstvima Nadina postiže zapažene rezultate u svom školovanju. Uspješno pohađa studije na  Građevinskom fakultetu u  Tuzli, gdje uskoro upisuje treću godinu./Š.G./

Vaš komentar na članak: