Šah: Nadina šamipon Federacije BiH

Omladinski šahovski klub Živinice ove godine postizao je zapažene rezultate.Uspjesi se ponavljaju a najnoviji je bio na otvorenom Međunarodnom turniru za šahistkinje, koji je održan pod nazivom „Čarobno prsten“, od 8.do 10. decembra.Ovaj turnir je najjači ovog tipa u Hrvatskoj

Naša igračica, iako duže vrijeme pauzira na takmičenjima zbog obaveza na fakultetu, osvojila je na ovom turniru visoko peto mjesto.

U sklopu ovog turnira održan je i turnir za kadete do 15 godina i turnir za juniore do 19 godina. Naš petnaestogodišnji takmičar Mahmutbegović Muharem nastupio je na turniru za juniore i osvojio je prvo mjesto.

Najviše takmičara nastupilo je u konkurenciji kadeta do 15 godina, negdje oko 60 takmičara. Naš desetogodišnji takmičar Pavičić Karlo zauzeo je petnaesto mjesto, što je u odnosu na njegove godine izuzetan uspjeh.

Međutim uspjesi se nastavljaju.Za ovaj vikend od 23.do 24.decembra u Zenici je održano jedanaesto po redu otvoreno prvenstvo FBiH u šahu za seniore i seniorke.Prvo mjesto Federacije BiH osvojila je Nadina Mahmutbegović, što je još jedna potvrda da se radi o šahistkinji pred kojom je velika budućnost u ovoj drevnoj igri.

OŠK Živinice koristi priliku da se zahvali svima koji su nam pomogli da konstantno ostvarujemo ovako za pažene rezultate, a to su u prvom redu: Općinsko vijeće živinice, Ministarstvo za nauku kulturu i sport Tuzlanskog kantona i svi prijatelji kluba./Press OŠK Živinice/