Šah: OŠK Živinice uspješan na prvenstvu FBiH

Na XXV pojedinačnom kadetskom i juniorskom prvenstvu FBiH u šahu, gdje pravo nastupa imaju po tri prvoplasirana takmičara iz svih kategorija sa kantonalnih prvenstava, nastupila su naša 4 takmičara.
– Mahmutbegović muharem, kategorija kadeta do 18 god.
– Skula Lejla , kategorija kadetkinja do 14 god.
– Pavičić Karlo, u kategoriji takmičara do 10 god.
– Musić Ernad, kategorija takmičara do 12 god.

Pojedinačno kadetsko i juniorsko prvenstvo FBiH održano je u Kulen Vakufu od 10.do 14.aprila.Igralo se po tempu od sat vremena po igraču. U četverodnevnim borbama učešće je uzelo oko 100 najboljih mladih takmičara i takmičarki iz FBiH.Smještaj i suđenje je bilo na dobrom nivou, a takmičenje je proteklo u najboljem redu.

Pobjednicima je pripao pehar, diploma i zlatna medalja, a drugoplasiranim i trećeplasiranim igračima Srebrena i bronzana medalja i diploma.Igralo se u kategorijama takmičara i takmičarki do 8, 10,12, 14, 16, 18 i 20 godište. Po troje prvoplasiranih takmičara iz svake kategorije steklo je pravo nastupa na pojedinačnom kadetskom i juniorskom prvenstvu države koje će se održati od 20.do 23.maja ove godine u Bijeljini-Banja Dvorovi.

Od naših 4 takmičara na prvenstvo države plasirala su se tri.OŠK Živinice je imao jednog prvaka FBiH i dva trećeplasirana takmičara. To su:
– Mahmutbegović Muharem, prvak FBiH za 2019 god. u kategoriji takmičara do 18 god
– Skula Lejla , trećeplasirana takmičarka u FBiH za 2019 god. u kategoriji takmičarki do 14 god.
– Pavičić karlo, trećeplasirani takmičar u FBiH za 2019.god, u kategoriji takmičara do 12 god,

Dobar rezultat je ostvario i naš mladi takmičar Musić Ernad zauzevši 6. mjesto u kategoriji takmičara do 12 god. kojenu je ovo bio ujedno i prvi nastup na jednom ovakvom takmičenju.

U narednom , vrlo kratkom periodu, našim takmičarima ostaje da vrijedno rade i da se pripremaju za državno prvenstvo.Upravni odbor OŠK Živinice koristi priliku da se za ovaj izvanredan uspjeh prvenstveno zahvali Gtadskom vijeću i i vjećnicima općine Živinice, te Ministarstvu za nauku, kulturu i sport TK./Tim za medije/