Šaha Hodžić:Precizno oko za 3.mjesto u F BiH

Mnogima je pandemija COVID-19 pomrsila račune, pa tako i sportistima.Ipak, postepeno se i to vraća u normalu, a povratak na sportske terene obradovao i članove Streljačkog sportskog kluba Konjuh.

Među uspješnijim takmičarima ovog kluba je i Šaha Hodžić, koja je postigla više značajnih rezultata, a prošle godine bila je treća u Federaciji BiH.

“Takmičim se u disciplini serijska vazdušna puška, na 10 metara i postižem sve bolje rezultate.Nadam se ove godine još boljem uspjehu ako budu takmičenja, s obzirom na ovu situaciju sa COVID-19. Dobila sam ove godine certifikat trenera streljaštva, pa treniram nove članove našeg kluba”.

Šaha Hodžić je redovna na treninzima, a svoje znanje uspješno prenosi na mlađe, tako da “predvodi” srednjoškolce na takmičenjima. Ova uspješna djevojka završila je svoje školovanje u JU Gimnaziji Živinice i upisala je studij na Fakultetu Kalos, odsjek forenzika:

“Upisalam sam studij na privatnom fakultetu jer mislim da ću tako imati više slobodnog vremena za neka druga usavršavanja, edukovanja, treniranja i iskoristiti raspoloživo vrijeme”, kaže nam buduća studentica Šaha Hodžić.

Osim streljaštva Šaha se ogledala i na drugim područjima, kao što je učešće na izboru MIS TK,MIS Posavske županije i modnim revijama. I na tim manifestacijama ostavljali bi redovno savršen utisak.O Šahi Hodžić sigurno će se još mnogo lijepog čuti, bilo da se radi o streljaštvu ili nekim drugim aktivnostima koje sama odabere!/Š.G./