Poštovani građani Gračanice i susjednih mjesnih zajednica općine Živinice,

Savjet Mjesne zajednice Gračanica i ove godine, tradicionalno kao i prošlih sedam godina, izvršio je pripreme za održavanje Bajramskog turnira u malom fudbalu.

Novoimenovana direktorica Javne ustanove Osnovne škole Gračanica i Školski odbor, bez ijednog opravdanog razloga donijeli su Odluku o zabrani održavanja turnira uz citiramo „krajnji cilj održavanja turnira je skrnavljenje mezarja koje je u neposrednoj blizini sportskog poligona“.

Napomene radi, poligon je urađen od sredstava Mjesne zajednice Gračanica i Općine Živinice, uz saglasnost tadašnjeg menadžmenta Osnovne škole Gračanica. Dakle, ni tada, kao ni u proteklom periodu, nije bilo osporavanja za održavanje bilo kakve kulturno-zabavne i sportske manifestacije, ali eto od skora dolazi do zabrane odražavanja našeg turnira, iako su izvršene sve pripreme u organizacionom smislu, uz pomoć privrednih subjekata, kao što su JP „Komunalno“ Živinice, „Akva invest“ d.o.o. Živinice i „Mapex“ d.o.o. Živinice, kojim se ovim putem javno zahvaljujemo.

Savjet Mjesne zajednice Gračanica uputio je dopis nadležnom Ministarstvu za obrazovanje, nauku kulturu i sport Tuzlanskog kantona, te se nada da će doći do konačnog rješenja, a vezano za korištenje ovog najboljeg sportskog poligona na području TK-a.

Takođe, Savjet Mjesne zajednice Gračanica obavještava javnost da sadašnji a i raniji menadžmenti Javne ustanove Osnovne škole Gračanica nisu vodili brigu o školskom dvorištu i objektu nekadašnje područne škole, pored koje je sportski poligon, tako da se uređenje istog svodilo na aktivnosti koje je provodio Savjet Mjesne zajednice Gračanica. Želimo napomenuti da je ograđivanje školskog dvorišta u većem dijelu rađen u režiji Savjeta Mjesne zajednice Gračanica i isti će nastaviti sa uređenjem i čuvanjem imovine kao naše, jer očito menadžment Osnovne škole Gračanica to ne želi, ali evo vidimo da imaju namjeru da opstruiraju pozitivne događaje u našem mjestu.

Pitamo se, jeli ovo političko pitanje, jer drugog odgovora nema? Kako drugačije objasniti da nešto što je trajalo sedam godina odjednom biva zabranjeno! Savjet Mjesne zajednice Gračanica poručuje svim faktorima u ovom vještački izazvanom problemu da se neće pokolebati u nastojanjima da Gračanicu urede kako dolikuje i predstave svima kao mjesto dobrih ljudi i običaja./predsjednik Savjeta MZ Gračanica Mehmed Vrtagić/

Vaš komentar na članak: