U očekivanju nedjeljnjeg posljednjeg kola Druge lige TK, šampoioni iz Šerića, ekipa Rijeke marljivo trenira. Istovremeno uprava kluba čini napore na obezbjeđenju boljih uslova za treniranje i odigravanje utakmica.

Predsjednik Izvršnog odbora Rijeke Izmir Ikanović ističe da je teren urađen kvalitetno i da šerićki “zeleni tepih” zadovoljava standarde mnogo viših nivoa takmičenja.

“Klub ima uređene svlačionice, prostorije za sudije i ostalu prateću infrastrukturu. Trenutno izvodimo radove na dovršetke objekta na stadionu, tako da ćemo do Bajrama završiti uređenje restorana i drugih klupskih prostorija na spratu. Na spratu ćemo imati do 40 sjedećih mjesta u ložama i za ta mjesta ćemo ponuditi godišnje karte u pretplati.Uskoro postavljamo reflektore, kako bi stadion bio dovoljno osvijetljen za obavljanje treninga u noćnim terminima”!

Uprava NK Rijeke zahvaljuje se na podršci vijećnicima Šerića u OV Živinice Esedu Zenunoviću i Elviri Nuhanoviću, poslaniku u Skupštini TK Asmiru Hasiću, ali i općinskom načelniku dr.Samiru Kamenjakoviću, kao i svim poduzetnicima koji su podržali projkete uređenja stadiona, a to je bio motiv više da se ekipa izbori i plasira u prvu ligu TK.Takođe, velika zahvalnost mještanima koji su novčanim prilozim pomogli klubu.Ovdje ističu i veliku ulogu najvjernijim navičima Lihać-bojsima, koji nikada nisu iznevjerili svoj klub, bilo da se igra u gostima ili na domaćem terenu!

Oni su tvorci najvećeg sportskog uspjeha

U sezoni koja je donijela najveći uspjeh za ekipu Rijeke u sezoni 2016/17.nastupili su slijedeći fudbaleri:

Aldin Mujezinović, Suad Mujkić, Kenan Pepić, Adel Muminović, Mehdin Bećirović, Semir Tursunović, Merim Zenunović, Samed Imamović, Resul Kugubić, Amel Kamberović, Eldin Zenunović-kapiten ekipe, Amel Kamberović-Suzi, Alem Mušić, Almir Hasić, Edin Kamberović, Almin Gračić, Muhamed Tursunović, Asmir Kamberović, Ermin Zenunović, Samed Tursunović, Kasim Kuduzović, Šaban Zenunović, Edin Aličić, Nedim
Avdihodžić i Suad Bičić. Trener ekipe je Elvis Kamberović.

Izvršni odbor NK Rijeka sačinjavaju predsjednik Izmir Ikanović i članovi Ermin Kamberović-sekretar, Adin Čičkušić, Fahrudin Hasić, Eldin Zenunović-blagajnik, Memiš Tursunović, Merim Zenunović, Suad Aličić, Ćazim Subašić, Esed Zenunović, Elmir Hodžić, Ademir Zenunović, Fuad Čičkušić, Mehmed Hasić, Emsad Kamberović i Mevluz Hodžić.

Uprava kluba i igrači pozivaju sve ljubitelje nogometa da dođu na utakmicu protiv ekipe Gornjih Dubrava-posljednje kolo Druge lige TK, koja se igra u nedjelju, 11.juna, na stadionu u Šerićima, za kada je od 17 sati upriličen sadržajan kulturno-zabavni i sportski program./Š.G./

Vaš komentar na članak: