Selektor kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine Sakib Malkočević uputio je poziv Ševkiji Resiću za utakmice elitne runde kvalifikacija koje se igraju u Gruziji od 15. do 21. marta 2016. godine. Naša U-17 reprezentacija nalazi se u grupi sa reprezentacijama Italije, Rusije i Gruzije.

Prvoplasirane reprezentacije i 4 najbolje drugoplasirane izborit će plasman na Evropsko prvenstvo koje se u maju ove godine igra u Azerbejdžanu. Naša BH reprezentacija će se okupiti 10. marta u Trening kampu u Zenici.

Resić ima 16 godina, nogometni strucnjaci mu predvidjaju bogatu karijeru. Prošao je sve omladinske selekcije reprezentacije BiH ( U-15, U-16, U-17). Kao član Skole nogometa Colibri bio je najbolji strijelac kantonalne Omladinske lige, gdje je po sezoni davao preko 30 golova. Član je Akademije FK Sarajevo, gdje je nezamjenjiv u startnoj postavi i glavni kotač kadetske ekipe. Sa nepunih 15 godina je debitovao za U-17 reprezentaciju. što je prava rijetkost i od tada je jedan od najboljih igrača.

Nezaobilazna karika U-17 reprezentacije, a što potvrđuju i pozivi selektora za sve prijateljske i službene utakmice. Jasno je da FK Sarajevo u njemu ima pravog kapitalca, a mještani Repuha, odakle potiče dobili su svog pravog sportskog uzora./Repuh selo-Škola nogomerta Colibri/

Vaš komentar na članak: