Ekipa Odbojkaškog kluba invalida Živinice je ovog vikenda, u okviru 7. kola, gostovala kod ekipe OKI Bosna Zenica. Rezultat je glasio 3:0 u korist ekipe iz Zenice, a po setovima je bilo 25:20 , 25:17 , 25:17.

O prvenstvu i učešću na kup takmičenjima tokom sezone predsjednik OKI Živinice Sulejman Čerkezović kaže:

“Nama aktivistima i igračima je drago što postoji naš klub, tim prije što je državna reprezentacija u sjedećoj odbojci jedna od najboljih u svijetu! Osvajači su svjetskih i evropskih šampionata, te olimpijskih igara, što će malo ko postići. Mi smo u polusezoni osvojili 6. mjesto na tabeli, sa 2 boda.U Drugoj ligi Federacije BiH takmiči se 7 klubova, ali se nadam da ćemo na proljeće postići bolji rezultat.
Ovog vikenda ekipa OKI Živinice je učestvovala na 19. Memorijalnom turniru “Hajrudin Mešić” u Sapni, gdje smo osvojili 5.mjesto”.

Prvo mjesto na turniru je zauzela ekipa OKI Sapna, drugoplasirana je bila OKI Tigar 119 Banovići, dok je trećeplasirana ekipa bila OKI Kalesija.

Za ekipu OKI Živinice u sezoni 2015/16. nastupaju slijedeći igrači : Sulejman Čerkezović, Kerim Trakić, Almir Šehić, Zehrudin Šabanović, Zijad Đulović, Asim Husejnović, Midhat Kafedžić, Senahid Alić, Mirzet Mešić, Bego Duraković, Mensur Muratović, Jasmin Husejnović, Muamer Imamović, Dženan Kafedžić i Armin Šabanović.

Uprava i igrači OKI Živinice zahvaljuju se na pomoći tokom takmičenja firmi Alu plastik i butiku Sport šop, kao i načelniku općine Živinice Asimu Aljiću./Š.G./

 

Vaš komentar na članak: