Povodom 18.maja, Dana oslobođenja živinica u odbrambeno oslobodilačkom ratu, Odbojkaški klub invalida Živinice organizuje tradicionalni tunir u sjedećoj odbojci.

Na turniru će učestvovati ekipe OKI Brčko, Drina iz Sapne, Sinovi Bosne iz Lukavca i domaćini OKI Živinice.

Predsjednik OKI Živinice i ujedno predsjednik Organizacionog odbora turnira Sulejman Čerkeović kaže da su obavljene sve pripreme za predstojeći turnir 18.maja:

“Turnir ćemo početi polaganjem cvijeća na centralnom spomen obilježje u Grdskom parku u 10,30 sati, nakon čega će se sat kasnije odigrati prva utakmica u sali MSŠ Živinice. Zvanično otvaranje turnira, uz učešće općinskih zvaničnika, zakazali smo tačno u podne, dok je finalna utakmica na programu u 14 sati. Svečano zatvaranje turnira i dodjela pehara najboljim ekipama je u 14,30 sati. Pozivam građane da dođu na turnir i podrže našu ekipu na puto ka finalu”.

Važno je još istaći da je ekipa OKI Živinice dobila na upotrebu jedan hangar u Ciljugama, gdje namjeravaju izvršiti adaptaciju terena za odigravanje utakmica u narednoj sezoni. Zato pozivaju potencijalne sponzore da pomognu akciju uređenja terena, kako bi ovaj nekadašnji vojni objekat bio u funkciji sporta./Š.G./

Vaš komentar na članak: