slave

Početkom aprila stadion Slavena nalazio se u središtu sportske javnosti, kada su odigrane dvije revijalne utakmice između veterana tuzlanske Slobode i Slavena, a poslije i prvotimaca dva tima susjednih gradova. Bio je to svojevrstan spektakl i zbog činjenice da su se okupili nekadašnji asovi dva tima, sa nogometnom legendom Ćirom Blaževićem.

Revijalni mečevi su odigrani u okviru akcije uprave Slavena za poboljšanje uslova boravka navijača na tribinama “Jedan navijač-jedna stolica”. Dokle se stiglo sa ovom popularnom akcijom upitali smo predsjednika Slavena Husniju Majdančića:

“Akcija dobro napreduje, mada mi želimo da to bude još brže, kako bi za publiku i ljubitelje nogometa omogućili bolje uslove za praćenje utakmica. Odavno na tribinma nije ništa rađeno i bez obzira na teška vremena red je da se nešto kvalitetno napravi. Sloboda nam je obećala uplatiti stotinu stolica i sa tim obećanjem imamo trenutno sredstva za 250 stolica, koje bi postavili u pet redova, dok ćmo preostala tri reda ostaviti za bolja vremena”.

Za dovšetak akcije na potezu poduzetnici

Saznajemo da su plastične stolice već gotove i upakovane u jednoj gračaničkoj firmi, samo se čeka na uplatu! Jedna stolica košta 12 Km. Kako dalje, pitamo Majdančića:

“Ovu akciju uprava je povela mimo sredstava koje očekujemo za takmičenje, htjeli smo da to bude naša inicijativa i naš doprinos da u ovom teškim finasijskim vremenima nešto učinimo za naš sporti  i naš grad! Obratićemo se poduzetnicima da kupe jedan broj stolica, sve prema mogućnostima, jer drugog izlaza nemamo. Za potrebe naših mlađih selekcija i prve ekipe od oktobra prošle godine, kada smo dobili 3 hiljade Km,  nismo ništa dobili iz Budžeta općine Živinice i tako će biti sve dok se Budžet ne usvoji na Općinskom vijeću. Mnoge mečeve igramo na veresiju, pozajmljujemo za osnovne troškove bez kojih ne možemo igrati utakmice”.

Kada se prikupi dovoljno novca za navijačke stolice sportski ugođan na stadionu Slavena biće znatno bolji. Betonska podloga na tribinama će se presvući odgovarajućom bojom, po kojoj će se monirati plave plastične stolice. Uređene tribine, uz sadašnje dobre igre Slavena, sigurno će privući više gledalaca i navijača Slavena i drugih klubova koji igraju utakmice na stadionu kraj Oskove!/Š.G./

Na slici: Ekipa Slavena-tribine očekuju nove stolice

Vaš komentar na članak: