Porodica Omera i Have Hodžić odavno jedva sastavlja kraj s krajem i veoma teško živi. Nemaju stalnih primanja, jer Omer nigdje ne radi, osim kada ga neko povremeno angažuje. Ova četveročlana porodica, sa dvoje maloljetne djece, u stanju je socijalne potrebe i to je saznala grupa mladih ljudi, koja se uključila u prikupljanje humanitarne pomoći. Sve je počelo iznenada i brzo provedeno u djelo.

O tome više saznajemo od Nedima Jusića, koji je rekao da je Havi Hodžić predata donacija od 2300 KM:

“Akcija je krenula tako da sam ja slučajno pogledao klip na fb, koji je neko objavio, pa sam na svom profilu objavio da ću ih posjetiti i donirati novce. Uz to pozvao sam sve one koji hoće i žele se uključiti u akciju da pomognu koliko ko može! Tako su mi se javili mnogi moji prijatelji i pomogli u ovoj organizaciji humanitarne pomoći. Svi koji su pomogli označeni su, tako da smo pritekli u pomoć za još dvije porodice”.

Porodica Have Hodžić stanuje u Vukovijama, na početku piste bliže školi. Hava se zahvalila grupi mladih ljudi koji su joj pomogli, a da ih i ne poznaje, što joj je vratilo vjeru u ljude i bolje sutra. Prema riječima Nedima Jusić na ovome se neće stati, već će i dalje nastojati pružati pomoć ugroženim ljudima./Š.G./

Vaš komentar na članak: