Tokom vikenda živinički klubovi igraju važne prvenstvene mečeve. Tako će rukometaši Konjuha imati težak ispit protiv zeničkog Čelika, u subotu od 19 sati u Gradskoj dvorani Živinice. Prije toga u 15 sati na programu je prvenstveni meč ŽRK Živinice i Turbine iz Jablanice.

ŽRK Živinice je na prvom mjestu tabele Prve lige FBiH i predsjednik kluba Mirzo Zukanović poziva simpatizere da podrže ekipu na putu osvjaanja jesenje titule:

“Sportska javnost je prijatno iznenađena našim uspjesima u novoj sezoni. Djevojke igraju sve bolje i iz kola u kolo osvajaju nove bodove. Nadamo se uspjehu i protiv Turbine, iako se radi o veoma jakoj ekipi. Pozivam publiku da nam pomogne sportskim navijanjem, kako bi uspjeli osvojiti sva tri boda u ovom teškom meču”.

Nogomet: Pobjeda Slavena za približavanje vrhu tabele

Živinički Drugoligaši Slaven i Priluk igraju posljednje 15. kolo polusezone. Slaven u Živinicama dočekuje ekipu Ingrama iz Dubokog Potoka, dok će Priluk u goste Gradini iz Srebrenika. Utakmica između Slavena i Ingrama igra se u subotu, 14.novembra od 13,30 sati.

Slaven je na 6.mjestu sa 24 boda, ali sticajem spretnih okolnosti lako može, poslije sutrašnje utakmice, stići do drugog ili trećeg mjesta. Potrebna je pomoć Priluka i Sloge iz Tojšića. Priluk gostuje kod Gradine koja ima 26 bodova na 3.mejstu i ukoliko Prilučani osvoje bod, a Sloga pobijedi Mramora na 2.mjestu /takođe 26 bodova/, računica je koja Slavena dovodi bliže Svatovcu koji je već prvak jeseni.

Košarka: Milennium protiv Kladnjaka

Živinice su jedan od rijetkih gradova u BiH koji nema košarkašku ekipu u seniorskoj konkurenciji. Nakon što je zbog nedsotatka sredstava od takmičenja prije 3 godine odustala ekipa KK Živinice 78, od ove sezone ni KK Milennium se ne takmiči u Drugoj ligi FBiH u seniroskoj konkurenciji od iste “novčane boljke”.

Ipak Milennium, koji je odnjegovao NBA Jusufa Nurkića i još nekoliko talenata košarkaške lopte, nastavlja sa mladim snagama u pionirskoj, kadetskoj i juniorskoj konkurenciji. U nedjelju, 15.novembra, mlade selekcije Milenniuma će dočekati vršnjake iz Kladnja./Š.G./

Vaš komentar na članak: