Među najpopularnijim sportovima u gradu svakako je karate, koji okuplja veliki broj članova, kako muških, tako i ženskih. Jedna od najuspješnijih karatiskinja je Aldina Brčaninović Islamović, koja ove godina slavi dvije decenije bavljenja ovim borilačkim sportom.

O svojim uspjesima, a bilo ih teško sve nabrojati, članica KBS Seiken Aldina Brčaninović Islamović kaže:

“Karateom se bavim od 1998.godine. Za taj dugi period osvajač sam mnogih zlatnih, srebrnih i bronzanih medalja sa kantonalnih, internacionalnih i državnih takmičenja.Posljednjih deset godina posvetila sam se trenerskom pozivu, pa sa zadovoljstvom mogu reći da i tu postižem zapažene uspjehe, jer su moji takmičari osvajači najsjajnijih odličja sa domaće i balkanske karate scene”.

U narednom periodu KBS Seiken očekuje još bolje rezultate. U međuvremenu Aldina Brčaninović Islamović okitila se novim priznanjem i uspjehom, kada je na seminaru u Neumu uspjela položiti za 2.DAN, što je jedno od najvrijednijih priznanja u ovom sportu:

“Zadovoljna sam svojim najnovijim uspjehom i zaista to se ne može objasniti riječima. Posebno se zahvaljujem brojnim prijateljima, poznatim i nepoznatim osobama koji su mi uputili čestitke za položen 2.DAN i to me mnogo raduje. Na ovim rezultatim nećemo stati, ciljevi su da u narednom periodu imamo i medalje sa evropskih prvenstava. Treneri KBS Seiken rade konstantno na inovacijama, kako takmičarskog kadra, tako i trenerskog.Ogromnu zahvalnost dugujem kolegi Denisu Brčaninoviću koji je bio tu dok su moje pripreme trajale i nesebično prenosio svoje znanje mladim članovima našeg kluba”, rekla nam je uspješna karatistkinja i trenerica Aldina Brčaninović Islamović, kojoj želimo još mnogo sportskog uspjeha./Š.G./

Vaš komentar na članak: