Udruženje navijača Armija Zmajeva Živinice vrši posljednje pripreme pred put u Belgiju na istorijsku utakmicu Belgija-BiH, koja se igra u okviru kvalifikacija za odlazak na Prvenstvo Evrope. Predsjednik Skupštine Armije Zmajeva i sekretar Maid Glavinić ističe da je interesovanje bilo veliko i da put Belgije početkom septembra kreće 45 navijača BH reprezentacije:

“Naše Udruženje je ambasador grada Živinica u BiH i Evropi, gdje u najboljem svjetlu predsatvljamo našu lokalnu zajednicu. Postali smo odavno prepoznatljivi po sportskom i fer navijanju, kao i najvećoj zastavi Bosne i Hercegovine, površine od 20 kvadratnih metara. Imamo uspješnu saradnju sa udruženjima navijača Zmajevi Posavine i Ljuti Krajišnici. Interesovanje za utakmicu Belgija – BiH u Briselu, 3.septembra je prema našim očekivanjima, tako da idemo autobusom. Cijena za članove je bila 130 KM, a za simpatizere 160 KM i sa nestrpljenjem očekujemo utakmicu”, kaže Glavinić.

Navijči- članovi Udruženja Armije Zmajeva Živinice su poznati kao pravi sportski navijači, koji na utakmicama reprezentacije ili gradskih klubova bodre ekipe na najbolji način, sportski i bez incidenata, a tako će biti i u Belgiji, gdje će nastojati pomoći reprezentaciji da izbori povoljan rezultat./Š.G./

Vaš komentar na članak: