Sport: Vožena druga karting trka Šampionata BiH

U organizaciji auto4X4cluba iz Sarajeva vožena je druga karting trka koja se boduje za Šampionat BiH.Karting trka pod nazivom „Brčko 2018“ vožena je na poligonu za obuku vozača u Brčkom, a lijepo i ugodno nedjeljno vrijeme je pogodovalo svim vozačima da pokažu svoje vozačke sposobnosti.

Takmičenje je prošlo u najboljem redu bez ijednog incidenta, a nakon pet trka podijeljenih po klasama imamo sledeći poredak:

U prvoj klasi 1A pobjednik je Faris Jahić odmah iza njega vrlo blizu kroz cilj je prošao Vedad Bekić i osvojio drugo mjesto, a treće mjesto je osvojio Mateo Tomičić vozač kome je ovo prva zvanična trka.

Klasa 1B već odranije poznata po pobjedama prva je Melina Tučić drugo mjesto je Abaz Đulović i trećeplasirani u ovoj klasi je Alem Đulović.

Treća trka je namijenjena za vozače klase 2B i malo jačim motorima, a prvo mjesto je osvojio Amir Ajdaslić odmah iza njega na dugom mjestu je Muhamed Bureković i trećeplasirana je Amina Grbo.

U klasa 2B pobjednik je Alem Đulović kome je ovo prva zlatna medalja, a najvjerovatije će ih biti još puno, drugi kroz cilj je prošao Faris Jahić, a treće mjesto je osvojio Abaz Đulović.

Klasa III ICA Junior je ujedno i najača klasa takmičenja, a ubjedljivu pobjedu je osvojila Amina Grbo, drugi je Muhamed Bureković i trećeplasirani je Amir Ajdaslić.

Medalja za Fer-plej vozača uručena je Nadini Jahić, a pehar za najmlađeg vozača trke dodijeljena je Aladinu Begiću.

Veliku zahvalnost dugujemo žiriju i rukovodstvu trke, koji su svoje obaveze odradili profesionalno i bez greške.

Takođe tu su i sponzori takmičenja: DOO BABILON, DOO MEDŽ, DOO BINGO, DOO DELING I DOO DEKOR za koje će biti uručene zahvalnice od organizatora./Ševal Bajrić/