Nakon poraza u 4. kolu Lige 4 za prvaka BiH od ekipe Borca u Banja Luci, u srijedu Konjuh igra pretposljedni meč protiv zeničkog Čelika. Konjuh je u  prvom susretu u Zenici u dramatićnom finišu pobijedio sa golom predsnoati  i uprkos porazu u Banja Luci sa 8 golova razlike, još postoje nade da nije sve izgubljeno kada je u pitanju borba za prvaka BiH. U Sportu su moguća i iznenađenja, pa se tako nešto priželjkuje i ovoga puta.

Podsjećamo da je Konjuh uložio žalbu na meč u Banja Luci i da je imao mnogo primjedbi na suđenje, što je uticalo na visoki poraz!

Meč između Konjuha i Čelika, igra se u srijedu, 28.maja u Gradskoj dvorani Živinice, sa početkom u 20 sati.

Priluk i Slaven po nove pobjede

U 27.kolu Druge lige FBiH – Sjever Slaven je uspio pobijediti Bosnu u Klaesiji rezultatom 4:2. Golove za Slaven postigli su Delić, Salihović, Demirović i  Šemić. Šteta što se prmiče kraj takmičenja, kada ova ekipa dostiže vrhunsku formu.

U srijedu Slaven na svom terenu dočekuje ekipu Mladosti iz Puračića. Utakmica se igra od 17,30 sati.

Slaven je sa pobjedom u Kalesiji zauzeo trenutno 6.mjesto sa 39 bodova i sa novom pobjedom mogao bi se popeti još koju stepenicu više!

Priluk je bio domaćin u Poljicu ekipi Sloge iz Tojšića, ali nije uspio sačuvati predsnot od 1:0, pa je meč na kraju završen remijem 1:1. Ipak, Priluk je sačuvao drugo mjesto na tabeli sa 43 boda i želi li ostati na toj poziciji uslov je jedan bod sa gostovanja u Prokosovićima. Ekipa Prokosovića ima bod manje od Priluka, kojemu je domaćin u narednom kolu./Š.G./

Vaš komentar na članak: