Iako su Živinice drugi grad po veličini u Tuzlanskom kantonu, teško se pomoroti sa činjenicom da nemamo košarkaški klub. S ti se ne slaže ni košakaški zaljubljenik i porfesor tjelesnog odgoja i sporta Mirnes Muminović, koji je pokrenuo košarkašku lopu s mrtve tačke:

“Iako sam uposlenik OKK Sloboda Tuzla, ne želim živjeti s tim da u Živinicama nema košarkaški klub koji će biti ponos i simbol grada. Za nepunih dva mjeseca rada u Slobodi, uspio sam ubjediti strukturu uprave, da pomogne u struci i finansijama taj živinicki klub. I naravno rado su pristali jer su to pravi istinski zaljubljenici u košarku. Krenuo sam sa osnivanjem i registracijom, a u taj projekat uključen je i Denis Kadirić, inače profesor. Za desetsk dana uspjeli smo uključiti i par privrednika koji s velikom željom žele pomoći ovaj projekat, također vijest u gradu je odjeknula tako da mnogi igrači jedva čekaju da se ponovo okupimo i krenemo sa treninzima”, kaže Muminović.

Prvi trening je zakazan za narednu subotu i svi s nestrpljenjem čekaju taj dan. Takođe, kako saznajemo, na prvom treningu pojavit ce se i proslavljeni srbijanski trener Velimir Gašić, sada trener OKK Slobode najvećeg brenda u BiH, koji ce stajati uz KK Živinice.

Mirnes Muminović i dalje ostaje uposlenik Slobode, želja mu je da posloži sve kockice u Živinicama, da košarka ponovo zaživi, te tada sve prepusti nekome da nastavi, jer velika je tuga da koševi u Gradskoj dvorani stoje netaknuti./Š.G./

Na slici: Dogovorom do oživljavanja živiničke košarke

Vaš komentar na članak: