Završene su ili će se uskoro završiti prvenstvene borbe u ligama BiH i širom svijeta, a u našim krajevim tokom ljetne pauze veoma su popularni malonogometni turniri. Sportski aktivisti pokrenuli su Prvi malonogometni turnir “Futsal cup Bašigovci 2017”.

Turnir počinje 1.jula/subota/, a prijave ekipa vrše se do 29.juna/četvrtak/ tekuće godine.Izvlačenje parova obavit će se u prostorijama NK Slatina Bašigovci. Nešto više o ovom prvom turniru saznajemo od sportskog aktiviste Emira Hodžića:

“Za razliku od mnogih turnira mi smo riješili da organizujemo utakmice na travi stadiona Slatine u Bašigovcima. Poznato je da se takvi turniri održavaju na asfaltnim poligonima, ali je kod nas prevagnula humanitarna strana, pošto je za igrače travnata podloga sigurnija u slučaju padova, a to se često događa na utakmicama. Nagradni fond iznosi 4.000 KM, a ekipe nastupaju po sistemu 4+1.

Uplata po ekipi iznosi 120 KM. Nagradni fond za osvojeno 1.mjesto iznosi 2000 KM, drugo 1000 KM, treće 500 KM i četvrto mjesto 100 KM. Tu su i ostale nagrade, kao pehari i diplome, te za najbolje pojedince”.

Organizatori turnira očekuju veliki broj ekipa, tako da će mještani Bašigovaca, ali i širih prostora, imati priliku prisustvovati zanimljivim utakmicama, a ko će se na kraju radovati ostaje da se vidi. Sve  utakmice se igraju u terminu od 17 do 20,30 sati./Š.G./

Vaš komentar na članak: