Sport: Nakon povrede Bojić ponovo na golu rukometaša Konjuha

Nakon šestomjesečne pauze u neigranju zbog ozbiljne povrede koljena, Almin Bojić, golman RK Konjuh iz Živinica se u pravu i top formu vratio u pravom trenutku za tim „narandžastih“.

Ovaj 26-ogodšnjak se rukometom počeo baviti sa 13 godina i u rodnim Banovićima proveo pet godina. Poslije toga Bojić prelazi u Slobodu i nakon šest sezona iz Tuzle ovaj mašinski inžinjer dolazi u Zivinice i tu je već drugu sezonu.

U pripremnom susretu Konjuha i dobojske Sloge (32:23) Bojić je briljrao sa oko 60% odbrana protivničkih šuteva, dva kaznena udarca i više „zicera“ pred svojim golom.

– Ova polusezona bi mogla biti veoma kvalitetna za mene i nadam uspješna za Konjuh. Na treningu radim veoma naporno i motivisano, kako bi na utakmicama pružio što bolje partije”, govori mladić, koji ističe da je sa svakim trenerom naučio nešto novo i svaki je ostavio neki trag u njegovoj karijeri.

Mada se na klupi živiničkog Premijerligaša nalaze i iskusni Sidik Omerović, koji se nakon sezone u Bosni vratio u Konjuh, i kadetski bh reprezentativac Adnan Bečić, strateg Konjuha Žikica Milosavljević je na broj jedan stavio 16-ku Almina Bojića.

– Mislim da su treneri zadovoljni mojim radom, ali ja iz treninga u trening pokušavam da napredujem i da svoju igru podignem na viši nivo. Sidik je stariji i iskusniji golman i njegovi su kvaliteti neupitni, a ne smatram ga konkurencijom nego nekoga od koga mogu nešto novo naučiti i ko ce mi biti podrška. Slično mislim i za Adnana, koji će uskoro biti prvi golman Konjuha”, veli Almin Bojić kojeg krase izuzetan refleks i elasičnost tijela, te je jedan odrijetkih golmana koji mogu da izvedu rukomenu špagu./R.Džeko/