U Bašigovcima je uspješno priveden kraju Futsal kup “AHMED MURATOVIĆ” 2018. Učešće na turniru je uzelo 26 ekipa širom FBiH i jedna ekipa Slogamont Slovenija.

Najviše uspjeha pokazala je ekipa domaćina, koja je stigla do finala i u završnici uspjeli su pobijediti Merak kafu rezultatom 3:2 i osvojiti naslov prvaka turnira, kao i nagradu od 2 hiljade KM. Nakon pobjede Mujo Muratović, predsjednik Organizacionog odbora turnira je izjavio:

“Na turniru je prikazan vrlo dobar nogomet, sve utakmice su bile zanimljive i spremne su došle na turnir. Put do finala nije bio nimalo lak, pa tako ni finale protiv Merak kafe. Ipak Futsal klub Bašigovci Adriatik uspio je sačuvati gol prednosti i slaviti za pobjednički pehar”.

Nakon turnira u malom nogometu, tj. Futsal kupa “Ahmed Muratović”, u Bašigovcima će 27. i 28.jula biti organizovan još jedan zanimljiv turir u “velikom” nogometu, kada će domaćin Slatina ugostiti još ekipe NK Priluk, Krivaju Zavidovići i Mladost iz Kikača u sujednoj općini Kalesija./Š.G./

Vaš komentar na članak: