Na području opštine Živinice egzistira tridesetak raznih spotskih društava, a ovih dana startuje novi klub pod nazivom SPARTANS SPORT. O čemu je riječ saznajemo od pokretača novog sportskog projekta u gradu profesora Mirze Memića.

“Nakon mog dugododišnjeg djelovanja u KK”Živinice78″ gdje sam sa kolegom Brčaninovićem učestvovao u reosnivanju istoimenog kluba, te vođenja KK”Millenniuma” u stvaranju kluba od skoro raspadanja pa do A-2 lige, odlučio sam se da krenem u jedan novi projekat. Novi projekat će funkcionisati pod nazivom SPARTANS SPORT i bazirati će se prvenstveno na radu sa djecom i omladinom. Moram da istaknem da je ovaj projekat počeo da živi i to kroz Školu sporta SPARTANS KIDS i Košarkaški klub SPARTANS BASKET, koji će se već od naredne sezone takmičiti u Ligi mladih, a vrlo je moguće i seniorskoj ligi.

Po čemu se razlikuju aktivnosti u novom klubu, u odnosu na one koji već postoje?-pitamo našeg sagovornika:

“SPARTANS SPORT će biti jedna izuzetno pozitivna priča koja će dati prostora za tjelesnu aktivnost kompletnoj porodici. Tako će se djeca moći uključiti u programe koji su namjenjeni isključivo za ciljane uzraste, dok će roditelji dobiti priliku za sportsku aktivnost kroz razne rekreativne događaje. Naravno, ideju smo koncipirali na način da svi naši korisnici budu pod stalnom pratnjom ljekara i sportskih stručnjaka”.

U SPARTANS SPORTU ovih dana vrše pripremo za organizaciju najboljeg basket turnira koji se dogodio u Živinicama. Turnir će biti promovisan pod nazivom STREETBALL TOURNAMEN, a o tačnom datumu održavanja i drugim detaljima na vrijeme ćemo obavijetiti ljubitelje sportskih dešavanja!/Š.G./

Vaš komentar na članak: