Predposljednje kolo Druge lige FBiH, koje se igra u nedjelju, 29.maja od 17,30 sati /u isto vrijeme igraju se utakmice/  trebalo bi donijeti pobjede živiničkim ekipama, pošto igraju protiv dvije posljdnje ekipe na tabeli, koje će od naredne sezone igrati u nižem takmičarskom rangu. Tako Priluk gostuje kod Radnika iz Lipnice, koji ima svega 3 boda i na posljednjem je mjestu tabele. Slaven dočekuje Dinamo, koji je na 15.mjestu sa 26 bodova.

Podsjećamo da je Slaven na 3.mejstu sa 55 bodova, gdje će dočekati kraj prvenstva. Priluk zauzima 10.mjesto sa 39 bodova. Na čelu tabele je Sloga Simin Han sa 63 boda, dok je Svatovac drugi na tabeli sa 60 bodova. U 29.kolu Sloga je domaćin Bosni iz Mionice, a Svatovac gostuje kod Dizdaruše.

OKI Živinice na turniru u Zenici

Odbojkaški klub invalida Živincie danas gostuje u Zenici na 12.Internacionalnom tunriru “Majski zov slobode” u sjedećoj odbojci. Predsjednik OKI Živincie Sulejman Čerkezović o izgledima svoje ekipe na ovom turniru kaže:

“Sam poziv da učestvujemo na turniru za nas je veliko priznanje. Igraćemo zajedno sa ekipama domaćina “Zenica 92”, OKI “Čelik”, OKI Zadar, OKI Bosna i OKI Moždaljevac Mađarska. Mnoge ekipe za nas su nepoznanica, ali nastojaćemo opravdati poziv na ovaj turnir”.

Domaćin i organizator turnira u Zenici je KSO “Zenica 92”./Š.G./

Na slici: OKI Živinice

Vaš komentar na članak: