Sport: Osnovci počeli odbojkaškim turnirom-najbolja OŠ Dubrave

Nakon što je tokom februara počelo takmičenje osnovnih i srednjih škola iz nastavnih predmeta, od danas su sa takmičenjima počeli i sportisti.

U Gradskoj dvorani Živinice održava se opštinsko takmičenje u odbojci za djevojčice. Prema riječima profesora tjelesnog odgoja i sporta Vahida Dedića u narednom periodu na terene će i ostali sportisti:

“Danas smo počeli takmičenje odbojkašica i odazvalo se osam osnovnih škola. Prošle godine šampionke su bile djevojčice Prve osnovne škole, pa i ovoga puta važe za favorite.Slijedeći petak na takmičenje će dječaci odbojkaši, a titulu opštinskog prvaka brani ekipa Osnovne škole Šerići.U narednom periodu imat ćemo i takmičenje iz ostalih sportova, kao što je rukomet, nogomet i atletika”.

Prema pokazanom tokom današnjeg takmičenja odbojkašica zapažamo da je to omiljeni sport i da su ekipe pokazale veoma dobro poznavanje ove sportske discipline.Na kraju, najbolja je bila ekipa Osnovne škole Dubrave, pa su učenice ove škole izborile plasman na takmičenju najboljih ekipa osnovnih škola Tuzlanskog kantona/Š.G./