Nakon odigranih svih utakmica 15.kola Druge lige FBiH-Sjever i registracije prekinute utakmice Sloga Tojšići-Priluk 0:3, završen je jesenji dio prvenstva u ovoj ligi. Kako smo već pisali do prekida utakmice u Tojšićima došlo je u 89.minuti kod rezultata 0:1, a pošto su domaći izazvali prekid susreta, to je ovaj meč registrovan u korist Prilučana.

Jesenji prvak je Bosna Mionica sa 34 boda, a grupu timova koji su osvojili po 25 bodova predvodi Sloga Tojšići na 2.mjestu, Mladost Malešić 3, Priluk 4, Slaven 5.mjesto itd.

Druga liga TK-Jug: Šerićima prvo mjesto

Nakon današnjih utakmica 13.kola Druge lige TK-Jug završen je jesenji dio prvenstva. Posljednje kolo proteklo je u znaku iznenađenja, koje je dobro došlo Šerićanima, koji su uspjeli prvi doći do cilja i osvojiti prvo mjesto sa 25 bodova. Krušik kao autsajder je uspio pobijediti Srnicu 4:1 i tako je skinuti sa prvog mjesta, dok je Rijeka uspjela u G.Dubravama igrati 2:2, što je bilo dovoljno za prvo mjesto. Ipak i to je iznenađenje jer su G.Dubrave na posljednjem mjestu tabele.

Omladinac iz Đurđevika uspio je u gostima pobijediti Vranu 4:3 i tako zauzima visoko 2.mjesto, dok je Srnica treća. Obje ove ekipe imaju po 24 boda./Š.G./

Na slici:Rijeka-jesenji prvak

Vaš komentar na članak: