Danas su živinički timovi neslavno završili svoje utakmice. Prvo su rukometaši Konjuha poraženi u rukometnom polufinalu Kupa Bosne i Hercegovine, koji se igra u Ljubuškom. Borac je pobijedio Konjuha rezultatom 27:23 i time su se Stolari oprostili od daljeg takmičenja. Smajić je na ovoj utakmici poistigao 7 golova, a Jaškić 6 i bili su najefikasniji u redovima Konjuha.

Borac će sutra u finalu igrati protiv  Izviđača, pošto je ova ekipa u  drugom polufinalu bila bolja od   sarajevske Bosne (32:30). Finalni meč na programu je u nedjelju, 1.juna od 17 sati.

Porazi Priluka i Slavena

Danas su odigrane utakmice 29.kola Druge lige FBiH-Sjever, u  kojem su naši timovi neslavno završili. Slaven-Dizdaruša 2:4, neočekivan poraz Slavena, dok je Priluk poražen u gostima kod Mladosti iz Malešića. Mladost je pobijedila rezultatom 1:0 i tako se plasirala u Prvu ligu Federacije BiH/slika igrača Mladosti sa pobjedničkim peharom na naslovnici/.

Kao pobjednicima i šampionima Druge lige FBiH-Sjever, Mladosti je na kraju utakmice uručen pobjednički pehar, koji je prvi ponio kapiten ekipe Enis Ahmetović. Čestitamo novom Prvoligašu iz Malešića-ekipi Mladosti!/Š.G./

Vaš komentar na članak: