Sport: Pres RK Konjuh pred početak prvenstva

Danas je održana pres konferencija Rukometnog kluba Konjuh, povodom početka nove sezone u Premijer ligi BiH. Prošle godine Konjuh je osvojio 3.mjesto, pa su ambicije da se trend uspona sportskih rezultata nastavi.

Novinarima su se danas na pres konfernciji obratili predsjednik Konjuha Almir Šahinpašić, šef stručnog štaba Žikica Milosavljević i novo pojačanje-povratnik u ekipu Semir Memić.

“Uprava kluba je imala zadatak da obezbjedi potrebne uslove za rad, ali još uvijek tragamo za generalnim sponzorom, čije bi ime dodali uz ime Konjuh.Nakon uspjeha u prošlom prvenstvu porasle su ambicije pa smo angažovali pet novih igrača i trenera Žikicu Milosavljevića, koji je poznato ime u rukometnom sportu. Idemo ove sezone na tri fronta, a osim prvenstva tu su još Kup BiH i Čelendž kup.Prijavit ćemo i juniore za takmičenje u seniorskoj Prvoj ligi FBiH, jer nam je želja da obezbjedimo u dogledno vrijeme uspješnu smjenu generacija iz vlastitih aktivnsoti, kao što je to i do sada bio slučaj”, rekao je predsjednik Konjuha Almir Šahinpašić.

Šef stručnog štaba Žikica Milosavljević je zadovoljan organizacijom rada kluba i provedenim pripremnim periodom:

“Imali smo odlične pripreme, pobjeđivali u pripremnim utakmicama, ali smo svjesni kada počne prava bitka za bodove bit će drugačije.Odigrali smo veliki broj  utakmica i tempirali formu za prošlu subotu, ali, kako je poznato, odgođeno je prvenstvo za narednu subotu, tako da smo svi poremetili ritam priprema.Pokazali smo spremnost, zadovoljan sam i nadamo se da rezultati neće izostati. Protiv našeg protivnika naredne subote Rudara u Kaknju smo igrali jednu utakmicu i pobijeidili, pa ćemo sve učiniti da taj rezultat još jednom potvrdimo na njihovom terenu”.

Među pet novih igrača je i povratnik Semir Memić, koji važi za veliko pojačanje. Ističe da je ekipa spremna za velike uspjehe:

“Poslije 3,5 godine vratio sam se u svoj klub, u kojem sam ponikao i koji najviše volim. Ekipa djeluje kao porodica i idemo na prvo mjesto, a optimizam je uslijedilo sa saznanjem da imamo kvalitetnu upravu, stručno vođstvo i igrače spremne da ostave srce na terenu.Pripreme su bile duge i kvalitetne i sada je na redu da to potvrdimo u prvenstvenim susretima”.

Prvu utakmicu u prvenstvu Premijer lige BiH Konjuh igra u Kaknju naredne subote, 23.septembra, sa početkom u 18,30 sati./Š.G./