rahima

Najbolja sportašica Tuzle za 2013.godinu Rahiuma Zukić ponovo postiže briljantne sportske rezultate. Na juče održanom atletskom državnom prvenstvu -disciplina trčanje na 10 000 metara Rahima je pobjedila i nagrađena zlatnom medaljom. O svom uspjehu, prvom značajnijem takmičenju u ovoj godini, Rahima Zukić kaže:

“Nakon zimske pauze zaželjela sam se takmičenja. Vrijedno sam trenirala i drago mi je što sam na ovom velikom takmičenju uspjela pobijediti bez problema. Osim  na 10 000 metara, na stadionu Koševo u Sarajevu još je bilo organizovano takmičenje u disciplinama trčanje 5 000 m, zatim u brzom hodanju, bacačke i skakačke discipline. Nasatavljam sa pripremama jer me tek  očekuju važna takmičenja, kao što je početkom juna državno prvenstvo na stazi u disciplinama 3000, 3000 stipl i 5000 metara, nastupi za reprezentaciju BiH i mnogo drugih međunarodnih trka”.

Nadati se da će Rahima na narednim takmičenjima takođe postizati vrhunske rezultate, jer je proglašenje za najbolju sportašicu Tuzle, između ostalog i to obavezuje:

“Ponosna sam i sretna zbog proglašenja za najboljeg sportistu Tuzle. Sjedište našeg Kantona je prepuno kvalitetnih sportista, konkurencija je bilza izuzetno jaka i zadovoljstvo mi je što sam baš ja-najbolja”, kaže nam ponosna živiničanka Rahima Zukić.

Organizatori pomenutog atletskog takmičenja na Koševu bili su atletski klubovi “Sarajevo” i “Bosna”./Š.G./

Vaš komentar na članak: