U 29.kolu Premijer lige BiH sinoć je Konjuh gostovao kod Maglaja i pretrpio visok poraz, sa rekordnim brojem golova u svojoj mreži tokom prvenstva. Ekipa Maglaja postigla je pobjedu rezultatom 40:30. Bila je to prava golijada s obje strane, s tim što su domaćini slavili sa plus 10 razlike u svoju korist.

Sa novom pobjedom Maglaj je ostvario učinak od 63 boda i 3.mjesto na tabeli kolo prije kraja prvenstva, dok je Konjuh ostao na 7.mjestu sa 43 boda.

Nogomet: Radnik Lipnica-Slaven 1:6

Slaven je postigao visoku pobjedu u Lipnici, protiv domaćeg Radnika. Rezultat utakmice Radnik-Slaven 1:6. Golove za Slaven postigli su Salihović i Čehajić po 2, a Alličić i Mazić po 1 gol.

Slaven je s novom pobjedom i 43 boda stigao na 3.mjesto na tabeli.

Nakon dnašnjeg poraza na svom terenu od Bosne iz Mionice, Svatovac se našao u teškom položaju, tako da Slaven za jesenjim šampionom sada zaostaje samo za 2 boda. Sloga iz Simin Hana  je u još boljem položaju, pošto je danas pobijedila u gostima Posavinu sa 3:2, pa se po broju bodova poravnala sa Svatovcem. Zahvaljujući boljoj gol razlici sada je na čelu tabele Sloga, dok je Svatovac na 2.mjestu./Š.G./

Vaš komentar na članak: