Sport: Start rukometaša i 4.kolo Drugoligaša Sjevera

Narednog vikenda počinje prvenstvo u Premijer ligi BiH, a prvu utakmicu Konjuh igra u Živinicama u subotu, 6.septembra, od 19 sati protiv Gradačca. Tim povodom danas je u prostorijama kluba održana press konferencija. Trener Emir Hadžiavdić je govorio o pripremnom ciklusu i istakao kako su uspješno obavljene, uz odličan skor pripremnih utakmica:

“Sve utakmice smo pobijedili, mada nam to nije bio imperativ. Ekipa je podmlađena i uz nekoliko iskusnih igrača i dalje ćemo predstavljati jednu od najboljih ekipa u Premijer ligi, borićemo se za vrh tabele”, optimističan je trener Hadžiavdić.

Na Konjuhovoj presisci još su govorili kapiten Haris Begić, sportski direktor Jasminko Omerefendić i ispred navijačkog udruženja Armije zmajeva Maid Glavinić. Svi očekuju dobru igru Konjuha protiv Gradačca i prvu pobjedu u novom prvenstvu.

U ostalim susretima Premijer lige BiH sastaju se: Krivaja – izviđač, Bosna (V) – Zrinjski,Gračanica – Lokomotiva, Sloboda – Prijedor, Derventa – Čelik i Vogošća – Bosna (S).

Druga nogometna liga FBiH-Sjever

U okviru 4.kola Druge lige F BiH-Sjever Slaven u Živinicama u subotu, 6.septembra od 16 sati igra protiv Rudara iz Bukinja. Priluk je takođe domaćin i igra protiv Sloge iz Simina Hana u nedjelju, 7.septembra na stadionu u Živinicama od 16 sati.

Priluk je osvojio u prethodna 3 kola 4 boda i nalazi se na 10.mjestu prvenstvene tabele, dok je Slaven sa 3 boda na 11. mjestu. Na tabeli vodi Ingram sa 9 bodova.

U ostalim susretima 4.kola Druge lige FBiH Sjever sastaju se: Mramor-Dizdaruša Brčko,Mladost Puračić-Sloga Tojšići, Bosna Kalesija-Mladost Malešići, Odžak 102-Prokosovići, Bosna Mionica-Ingram Duboki Potok i Posavina 108-Radnik Lipnica.