Danas je u Gradskoj dvorani Živinice održan zanimljiv odbojkaški turnir, na kojem su, osim domaćina Starsa, još učestvovali Napredak Odžak i Viktory Novi Travnik. Turnir je počeo postrojavanjem i defileom ekipa učesnica, a potom je intonirana državna himna.

Odbojkaški turnir djevojčica otvorenim je proglasio sportski radnik Izudin Halilbašić, koji je svim ekipama učesnicama poželio prijatan boravak u gradu i uspjeh na takmičenju.

Trener domaće ekipe OK Stars Salem Zenunović je zadovoljan odzivom ekipa, mada tim iz Lukavca nije došao u Živinice:

“Imali smo mali peh nedolaskom ekipe iz Lukavca. Javljeno nam je da se nekoliko djevojčica razbolilo od prehlade, pa smo zato uključili naše dvije ekipe koje su prve odigrale međusobni duel. Često nastupamo na turnirima zato što se ekipa na takmiči u ligi usljed nedostatka sredstava. Turnir smo spremno dočekali, pripremili smo medalje i pehare za najuspješnije ekipe, kao i pojedince”.

Pobjednik turnira ekipa Napredak iz Odžaka

Nakon odigranih utakmica pristupilo se svečanoj dodjeli priznaja ekipama i istaknutim odbojkašicama koje su pokazale najviše umijeća na odigrnim utakmicama. Pobjednički pehar za osvojeno 1.mjesto pripao je ekipi ŽOK Napredak iz Odžaka sa učinkom od sve tri pobjede. Drugo mjesto su domaćini OK Stars Živinice, sa dvije pobjede, dok je 3. mjesto pripalo OK Victory Novi Travnik sa jednom pobjedom.

Individualne igračke nagrade osvojile su-najbolji primač je Selma Dautović OK Stars, najbolji bloker turnira je Ela Klopić OK Stars, najbolji tehnicar Džana Smajić iz OK Victory, najbolji libero je Ena Klopić OK Stars, najbolji napadač je Emina Jašarević OK Voctory i šlag na tortu najmlađi igrač Ema Omerefendić OK Stars 2005. godište.

Za najboljeg igrača turnira proglašena je Amina Vranjić, član ekipe ŽOK Napredak iz Odžaka.

“Mi smo prezadovoljni organizacijom i samim tokom turnira, koji je protekao u pravom sportskom duhu. Ispunili smo osnovni cilj da okupimo što više djece i da u cjelodnevnom druženju razmijenimo iskustva i u lijepoj atmosferi pokažemo koliko je ko naučio u ovoj atraktivnoj sportskoj igri, a vidjeli smo ustvari da još treba da nadogradimo odbojkašku igru, jer se radi o veoma mladim članicama naših klubova”, rekao nam je profesor tjelesnog odgoja i sporta Salem Zenunović./Š.G./

Vaš komentar na članak: