Odbojkaški klub invalida Živinice, podovom Dana oslobođenja Živinica, organizovao je uspio turnir u sjedećoj odbojci. Ekipe učesnice na turniru danas su bile „Sinovi Bosne“ – Lukavac, OKI „Drina“ – Sapna, OKI Brčko i OKI „Živinice“ – Živinice.

Prije početka turnira svi učesnici su prisustvovali polaganju cvijeća kraj spomen obilježja šehidima i palim borcima u Gradskom parku, nakon čega je bila ceremonija svečanog otvaranja.

Svečanu ceremoniju otvaranja turnira počeo je predsjednik demobilisanih boraca invalida kemo Trakić, koji se zahvalio učesnicima na odzivu na današnji turnir, ističući njihove velike zasluge u borbama za oslobođenje Bosne i Hercegovine.

Sportistima i zvaničnicima turnira obratio se predsjednik demobilisanih boraca TK Fahrudin Hasanović, koji je takođe poželio puno uspjeha ekipama na današnjem turniru. Čestike povodom Dana oslobođenja općine Živinice uputili su predsjedavajući OV Živinice Hamdija Numanović i general Salih Malkić, dok je turnir proglasio otvorenim općinski načelnik dr.Samir Kamenjaković.

U kulturno zabavnom dijelu programa učestvovali su učenici Prve osnvone škole, Folklorna sekcija kUD Živinice i Karate klub Konjuh.

Pobjednik današnjeg turnira je ekipa Sinovi Bosne iz Lukavca, drugo mjesto osvojili su odbojkaši Drine iz Sapne, a treće ekipa Brčkog.Najuspješnije ekipe nagrađene su peharima i diplomama/Š.G./

Vaš komentar na članak: