Sport u 2017: Alma i Mirsad iz SSK Konjuh među najbojim u BiH

Tokom tekuće godine članovi SSK Konjuh postigli su veoma dobre rezultate, pa su s pravom dobili mnoga visoka priznaja na manifestacijama izbora najboljih sportista TK i FBiH.

Tako je u Sarajevu, u prostorijama Olimpijskog muzeja BiH, u organizaciji Sportskog saveza osoba sa invaliditetom FBiH, održan izbor najuspješnijih sportista osoba sa invaliditetom za 2017. godinu.

U ženskoj kategoriji u izboru najuspješnijih sportašica BiH za 2017. godinu našla se i članica Streljačkog sportskog kluba Konjuh Alma Hodžić, koja je u 2017. godini osvojila prvo mjesto na državnom prvenstvu BiH, prvo mjesto Premijer lige F BiH i prvo mjesto Kantonalne lige TK.

U muškoj kategoriji među najuspješnijim sportašima proglašen je i Mirsad Begić, član SSK Konjuh, koji je u 2017. godini u Zenici osvojio prvo mjesto na državnom prvenstvu u gađanju serijskom vazdušnom puškom.

U izboru magazina BH Tempo 09 za 2017.godinu, najbolja sportistkinja TK u invalidnom sportu je takođe naša Alma Hodžić.
Zadovoljstvo nam je što su naši članovi kluba ove godine bili rame uz rame na pobjedničkom podiju zajedno sa Ilmom Kazagić, skijašicom koja predstavlja BiH na svjetskim takmičenjima u Alpskom skijanju, kao i Erminom Jusufović, članom reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci, koja je višestruki prvak svijeta./Press SSK Konjuh/