Jedan od najbojih igrača Slavena Mirza Salihović postiže sve bolje rezultate i kao trener u klupskoj školi fudbala. Ovaj uspješni golgeter i dugogodišnji kapiten uspješno prenosi na mlađe svoje veliko fudbalsko umijeće. Ovih dana počeo je upis u Slavenovu školu nogometa, o čemu Salihović kaže:
“Volim raditi sa djecom, jer vidim da vole fudbal i brzo napreduju. Okupio sam pjetliće uzrasta 2004, 05, 06, 07, 08. i 2009. godište. Upis u školu i dalje traje, interesovanje je veliko, redovno dolaze da treniraju”.
Mirza Salihović je igrao za omladinske kategorije tuzlanske Slobode, dugogodišnji je kapiten Slavena, koji je sa trakom na ruci predvodio ekipu ka njenom putu u Prvu ligu F BiH, u kojoj je pružao najbolje partije.Sigurno je da će mladi talenti moći mnogo naučiti od nogometnog asa kakav je Mirza Salihović.
Svi oni koji žele naučiti dobar nogomet i dalje ima mjesta.Upis u Školu nogometa NK Slaven i više informacija može se dobiti na tel 062/879-922 .
Mlade kategorije Slavena takmiče se uspješno u raznim ligama, kako slijedi: PRVA KVALITETNA LIGA PRETPIONIRI I PIONIRI 1. SLOBODA TUZLA, Premijer liga BiH 2. RADNIČKI LUKAVAC Prva liga F BiH, 3. ZVIJEZDA GRADAČAC, Prva liga F BiH 4. BRATSTVO GRAČANICA Prva liga F BiH, 5. BUDUĆNOST BANOVIĆI, Prva liga F BiH 6. GRADINA SREBRENIK Druga liga F BiH, 7. SLAVEN ŽIVINICE Druga liga F BiH, 8. BETA TANGO LUKAVAC ŠF, 9. EUROGOL ŽIVINICE ŠF i 10. BAMBI TUZLA ŠF .
Snimio:Dževad Šišić Gewa

Vaš komentar na članak: