Sport: Uspješna prva karting trka

Juče je UG TUZAMK Tuzla, uz pomoć KK Ilijaš, organizovao prvu karting trku “Karting Kupa 2018”. Trka je vožena na prelijepo uređenoj stazi KK Ilijaš u Ilijašu.

Izuzetno lijepo vrijeme i veliki broj zaljubljenika u ovaj sport učinili su da trka izazove oduševljenje svih prisutnih na današnjoj trci.Nakon prijave takmičara i održanog sastanka sa vozačima uslijedilo je mjerenje vremena za startne pozicije vozača koji su na ovoj trci bili rapoređeni u pet takmičarskih klasa i dvije revijane klase.

Prva trka je namijenjena za najmlađe vozače u klasi 1A, a pobjenik u ovoj trci je Nemanja Knežević, druga je bila Sara Smailović i treći je Vedad Bekić.

U klasi 1B najbolja je bila Melina Tučić sa osvojenim prvim mjestom, drugi je bio Abaz Đulović, a odmah iza njega treće mjesto je osvojio Alem Đulović.

Klasa 2A je namijenjena za vozače sa motorima 80 ccm3, a pobjednik u ovoj trci je Amir Ajdaslić, drugo mjesto je osvojio Muhamed Bureković i treće mjesto je osvojila Amina Grbo.

Četvrta trka klasa 2B je namijenjena za vozače sa Parila motorima prvo mjesto je osvojio Dino Mujanović drugi je bio Alem Đulović i treće mjesto pripalo je Abazu Đuloviću.

Peta i najača klasa u takmičenju mladih vozača do 16 godina je klasa 100 ICA Junior.
Pobjednik ove klase je Boriša Sikima drugo mjesto zasluženo je pripalo Anđeli Knežević i trećeplasirana u ovoj trci je Amina Grbo.

Nakon zvaničnog takmičenja upriličene su još dvije revijalne trke van konkurencije. Tako da je po prvi put
vožena Klasa SPONZORA.Pobjednik u ovoj klasi je Nenad Knežević, drugi je Elvis Mujanović i treći Hašim Grbo.

Završna trka jučerašnjeg takmičenja je DAMA KLASA i vožena je po startnom vremenu najbolje vrijeme je imala Anela Mujanoić ispred Adise Mujanović i treća je Aida Tučić.

Nakon proglašenja pobjednika, svim učesnicima su uručene diplome za učešće na trci.
Zahvalnice za pomoć u organizaciji prve karting trke Karting kupa 2018 uručene su: KK ILIJAŠ, DOO DEKOR. DOO DELING, DOO BABILON, DOO BINGO, DOO MEDŽ i najzaslužnijim pojedincima Asmiru Smailoviću i Hašimu Grbi./Ševal Bajrić/