Sport: Vikend u znaku važnih događaja

Vikend koji je pred nama obiljuje važnim sportskim događajima. Tako u Gradskoj dvorani rukometaši Konjuha, u okviru Lige 4 za prvaka BiH, igraju u subotu protiv banjalučkog Borca. Nakon što su ove dvije ekipe poražene u prvom kolu, Konjuh u Vogošći, a Borac u Ljubuškom, predstoji međusobni obračun ove dvije ekipe, čiji ishod je važan za pobjednika u nastojanju da do kraja razigravanja pokuša domoći se prvog mjesta.

Nogometaši Slavena iz kola u kolo igraju sve bolje, a u subotu od 17 sati u Živinicama igraju derbi kola protiv Mladosti iz Malešića, ekipe koja je na 2.mjestu tabele Drugoligaša Sjevera, sa zaostatkom od 6 bodova iz Slavena.

Priluk svoj prvenstveni susret 26.kola igra protiv Svatovca iz Poljica.

Zanimljiv sportski događaj za mlade je turnir ženskih ekipa Tuzlanskog kantona, čiji je domaćin ŽRK Živinice. Turnir će okupiti najbolje ekipe uzrasta osnovnih i srednjih škola, a velike šanse da budu pobjednici su upravo mlade sportašice ŽRK Živinice. Turnir počinje u subotu 10 sati u Gradskoj dvorani.

Karatisti Seikena u nedjelju organizuju Kantonalno-regionalni turnir, na kojem će nastupiti veliki broj takmičara iz Tuzlanskog, Sarajevskog i Zeničko-Dobojskog kantona, te Republike Srpske. Kantonalno-regionalni turnir u karateu, povodom dana oslobođenja općine Živinice, održat će se u nedjelju, 14.maja, sa početkom u 10 sati u Gradskoj dvorani Živinice.