Ovih dana se vrše pripreme na organizaciji XIV Malonogometng turnira u Petrovićima-Gornje Živinice. Riječ je o već tradicionalnom i poznatom turniru, koji okuplja ljubitelje malog nogometa sa područja nekoliko općina Tuzlanskog kantona. Turnir počinje 24.jula, a završava 2.avgusta.

Više o predstojećem turniru predjednik Organizacionog odbora i poznati sportski radnika Milo Filipović kaže:

“I ove godine očekujemo veliki broj ekipa, koje se mogu prijaviti do 23.jula, kada ćemo obaviti i izvlačenje parova po grupama. Prošle godine smo imali 16 ekipa, a prema prvim procjenama ovoga puta će ih biti još više. Istovremeno će se održati i turnir veterana za igrače rođene 1975.godine i starije. Da bi sve proteklo u najboljem redu i na potrebnom nivou poznato je da treba uplatiti i kotizacije, tako da za turnir glavnih ekipa kotizacija iznosi 120 KM po ekipi, a za veterane je to 150 KM. Osim pehara za pobjednike su predviđene i novčane nagrade”, kaže nam Filipović.

Zanimljivo je istaći da je u Petrovićima izgrađen novi stadion za mali nogomet i da će na njemu po prvi puta biti održan ovaj tradicionalni malonogometni turnir. Više informacija i prijave ekipa mogu se izvršiti na telefon broj: 061 855-382./Š.G./

Na slici: Detalj sa prošlogodišnjeg turnira u Petrovićima

Vaš komentar na članak: