Pauzu u prvenstvu Premijer lige BiH za rukometaše u Konjuhu koriste za odigravanje prijateljskih ustakmica, kako bi se zadržala dobra forma. Tako su rukometaši Konjuha gostovali kod RK Dervente i postigli pobjedu rezultatom 35:32.

U 14.kolu Druge lige Federacije BiH-grupa Sjever Slaven Živinice je pobijedio Posavinu rezultatom 4:1.Golove u vrlo dobroj igri domaćina postigli su Šemić, Ćehajić dva i Edi Zenunović, koji nam je nakon utakmice rekao:

“Bili smo bolja ekipa tokm cijele utakmice i zasluženo smo pobijedili, a drago mi je da sam i ja dao svoj doprinos i postigao gol za ubjedljiv trijumf”!

Priluk protiv Prokosovića nije ima sreće i utakmicu je završio bez golova 0:0.Ekipa Priluka je igrala oslabljena, pa je to glavni razlog nerješenog ishoda, o čemu više saznajemo od ponajbojeg fudbalera Merisa Mešanovića:

“U Dizdaruši smo dobili mnogo žutih kartona tako da smo igrali bez 6 standardnih prvotimaca. Uz to i teren je bio težak za igru, tako da nismo uspjeli postići više od nerješenog. Nadam se boljioj igri kada budemo kompletni u posljednjem jesenjem kolu u Tojšićima protiv Sloge”./Š.G./

Vaš komentar na članak: