pehari

Nakon uspješne takmičarske prošle godine, te nedavno postignutih značajnih rezultata u okviru manifestacije Igmanski marš, članovi Sportskog streljačkog kluba Konjuh bili su danas na prijemu kod načelnika općine Živinice Hasana Muratovića. Instruktor za obuku u SSK  Konjuh Bećir Džinić upoznao je prvog čovjeka komune o postignutim rezultatima:

“Od osnivanja kluba prošle godine imali smo podrušku općine Živinice, počev od gradnje streljane ispod tribina Gradske dvorane do učešća na takmičenjima. Postižemo sve bolje rezultate pa imamo i sve više članova kluba, a drago nam je da su predstaavnici naše društveno političke zajednice prepoznali naše rezultate i što nam pomažu u radu. Da bi postizali bolje rezultate potreban nam je širi prostor prema standardima za ovaj sport, kao i odgovarajući streljački rekviziti”.

Općinski načelnik Muratović je pohvalio strijelce za postignute uspjehe i osvojene pehare, medalje i diplome:

“Imamo mnogo udruženja i sve ih mjerimo i pratimo prema postignutim rezultatima, pa tako i udruženja. Strijelci KOnjuha postižu dobre rezultate i nastojaćemo i dalje pružati im pomoć, kako bi ti uspjesi bili još bolji. Napravili smo automastsku streljanu, ali ćemo se uključiti u stvaranje još boljih uslova, jer vidimo da klub ima više članova koji vole streljaštvo. Naša je obaveza da pomognemo i gradnju pravog vatrenog strelišta, kako bi omoguićili svima, a posebno pripadnicima policijskih službi da mogu trenirati, a ne da idu u Brčko, gdje postoje uslovi za ovaj sport”.

Na kraju susreta i razgovora ispred strijelaca Konjuha talentovana sportašica Aida Aljić je načelniku Muratoviću uručila klupsku plaketu, dok je odgovarajućim poklonom nagrađen i SSK Konjuh./Š.G./

Vaš komentar na članak: